A Halászat a magyar agrárgazdaság sajátságos szektorának olyan nagy múltú, 1899-ben alapított folyóirata, amely elsősorban az ágazat közvetlen szereplőihez, másodsorban a vízi erőforrások hasznosításában és védelmében, illetve a vidékfejlesztésben érdekeltekhez szól. A negyedévente megjelenő folyóirat nemcsak a gyakorló horgászok és halászok kedvelt olvasmánya, hanem a haltenyésztéssel foglalkozó szakemberek számára is hasznos információkat nyújt a témakörben megjelent intézkedésekről és határozatokról, törvényekről, valamint a pályázati lehetőségekről.

ISSN 0133-1922 (Nyomtatott) ISSN 3003-9940 (Online)

Aktuális szám: 
2024/1.
Az aktuális szám tartalomjegyzéke
Szabóné Béres Beatrix: Kormányzótanács ülés Koppenhágában12
Urbányi Béla: Bertalan József16
Harka Ákos, Csaba György, Sallai Zoltán, Nyeste Krisztián, Pádár Patrik, Somogyi Dóra, Papp Gábor, Juhász Máté: A Magyar Haltani Társaság hírei19
TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK DOKTORI ÉRTEKEZÉSEK (Odunayo Abigeal Toviho): A sügér (Perca fluviatilis) emésztésének optimalizálása és a sárga lisztkukac hasznosítása a sügér takarmányozásban40
Pataki Bernadett: A halsperma mélyhűthetőségének öröklődése41