Halászat 2025-02

Halászat

A Halászat a magyar agrárgazdaság sajátságos szektorának olyan nagy múltú, 1899-ben alapított folyóirata, amely elsősorban az ágazat közvetlen szereplőihez, másodsorban a vízi erőforrások hasznosításában és védelmében, illetve a vidékfejlesztésben érdekeltekhez szól. A negyedévente megjelenő folyóirat nemcsak a gyakorló horgászok és halászok kedvelt olvasmánya, hanem a haltenyésztéssel foglalkozó szakemberek számára is hasznos információkat nyújt a témakörben megjelent intézkedésekről és határozatokról, törvényekről, valamint a pályázati lehetőségekről.

ISSN 0133-1922 (Nyomtatott) ISSN 3003-9940 (Online)

Aktuális szám: 2025/2
Éves előfizetési díj

Halászat

A Halászat a magyar agrárgazdaság sajátságos szektorának olyan nagy múltú, 1899-ben alapított folyóirata, amely elsősorban az ágazat közvetlen szereplőihez, másodsorban a vízi erőforrások hasznosításában és védelmében, illetve a vidékfejlesztésben érdekeltekhez szól. A negyedévente megjelenő folyóirat nemcsak a gyakorló horgászok és halászok kedvelt olvasmánya, hanem a haltenyésztéssel foglalkozó szakemberek számára is hasznos információkat nyújt a témakörben megjelent intézkedésekről és határozatokról, törvényekről, valamint a pályázati lehetőségekről.

ISSN 0133-1922 (Nyomtatott) ISSN 3003-9940 (Online)

Aktuális szám: 2025/2
Éves előfizetési díj
Éves előfizetési díj

Az aktuális szám tartalomjegyzéke

A Magyar Haltani Társaság hírei (Sallai Zoltán, Dóczi István, Cozma Nastasia, Kovács Péter, Polyák László, Kovács Zoltán, Sallai Márton, Vass Norbert, Harka Ákos, Weiperth András, Berényi Dániel András, Andreas Ranner, Wolfgang Rabitsch, Georg Fürnweger, Kurali Anikó, Takács Gábor, Bányai Zsombor Márk, Sólyom Norbert, Csépes Eduárd, Nyeste Krisztián), szerkeszti Harka Ákos
13
A Halászat Arcképcsarnoka - Keresztessy Katalin (Udvari Zsolt)
17
Halastavi ökoszisztéma szolgáltatások folyamatmodell alapú felmérése (Priya Sharma)
44
Eltérő összetételű horgászati etetőanyagok vízi tápanyagforgalomra és halak szervezetére gyakorolt hatásainak vizsgálata (Fazekas Dorottya Lilla)
47
Az idegenhonos amurgéb (Perccottus glenii) hatása a hazai halközösségekre (Somogyi Dóra)
50

Impresszum

A szerkesztőbizottság tagjai

Dr. Váradi László
főszerkesztő
Dr. Urbányi Béla
Tudományos főszerkesztő-helyettes
Udvari Zsolt
Főszerkesztő-helyettes
Bozánné Dr. Békefi Emese
szerkesztő
Dr. Bercsényi Miklós
szerkesztőbizottsági tag
Dr. Farkas Anna
szerkesztőbizottsági tag
Dr. Jeney Zsigmond
szerkesztőbizottsági tag
Dr. Hancz Csaba
szerkesztőbizottsági tag
Dr. Harka Ákos
szerkesztőbizottsági tag
Hoitsy György
szerkesztőbizottsági tag
Dr. Molnár Kálmán
szerkesztőbizottsági tag
Dr. Németh István
szerkesztőbizottsági tag
Dr. Orbán László
szerkesztőbizottsági tag
Patakiné Dr. Várkonyi Eszter
szerkesztőbizottsági tag
Dr. Székely Csaba
szerkesztőbizottsági tag
Dr. Szűcs István
szerkesztőbizottsági tag

 

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet
Halászati Kutató Központ

Cím: 5540 Szarvas, Anna-liget utca 35.
Telefon: +36-66-515-314
E-mail: [email protected]

Kiadó: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Füredi Kornél ügyvezető

ISSN 0133-1922