A Halászat a magyar agrárgazdaság sajátságos szektorának olyan nagy múltú, 1899-ben alapított folyóirata, amely elsősorban az ágazat közvetlen szereplőihez, másodsorban a vízi erőforrások hasznosításában és védelmében, illetve a vidékfejlesztésben érdekeltekhez szól. A negyedévente megjelenő folyóirat nemcsak a gyakorló horgászok és halászok kedvelt olvasmánya, hanem a haltenyésztéssel foglalkozó szakemberek számára is hasznos információkat nyújt a témakörben megjelent intézkedésekről és határozatokról, törvényekről, valamint a pályázati lehetőségekről.

ISSN 0133-1922 (Nyomtatott) ISSN 3003-9940 (Online)

Aktuális szám: 
2023/4.
Az aktuális szám tartalomjegyzéke
Kosáros Tünde, Szentes Katalin, Sevecsek Judit, Kovács Bence Dániel, Poór Csaba, Román Zoltán, Szabóné Béres Beatrix, Csörgits Gábor: Magyarország természetes vizeinek halgazdálkodási hasznosítása 2022-ben3
(Sólyom Norbert, Sallai Márton, Halasi-Kovács Béla, Szepesi Zsolt, Pádár Patrik, Csipkés Roland, Sály Péter, Maroda Ágnes, Juhász Máté, Sallai Zoltán, Udvari Zsolt: A Magyar Haltani Társaság hírei14
Urbányi Béla, Jónás Gábor, Palotás Péter, Vásárhelyi Erna, Kovács Balázs, Csenki-Bakos Katalin, Friedrich László, Bokor Zoltán: A halhús és halászati termékek hamisításának helyzete és kiküszöbölésének módszertani lehetőségei32
TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK DOKTORI ÉRTEKEZÉSEK (Molnár Áron): A sügér (Perca fluviatilis) intenzív tartás-, és takarmányozási technológiájának fejlesztése39