A Mezőgazdasági Technika folyóirat sajátos helyet foglal el az agrármédiumok piacán, Magyarország egyetlen tudományos igényességű műszaki-fejlesztési és kereskedelmi szaklapjaként havonta változó, 2200-2500 közötti példányban, minimálisan 44 oldal terjedelemben jelenik meg. A lap első évfolyama 1961-ben jelent meg az Agrárminisztérium folyóirataként. Az agrártárcától a felelős kiadói feladatokat 2012-ben vette át a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. elődszervezete. A szerkesztőség 1989 óta a lap kiadói feladatait is ellátó, NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézetben működik.

A lap legfontosabb feladata a szakmai információáramlás elősegítése az agrárszektor szereplői között. Ennek megfelelően havi rendszerességgel beszámol többek között a gépesítés és gépüzemeltetés újdonságairól, a legújabb kutatási, fejlesztési eredményekről, hazai és külföldi kiállításokról, gépbemutatókról, az egyes mezőgépgyártók és kereskedők újszerű tevékenységéről, a vállalkozókat érdeklő fontosabb műszaki és gazdasági kérdésekről, gépesítést segítő szervezetek rendezvényeiről, az agrárgépész-oktatás aktuális kérdéseiről. Az európai rangú „Tractor of the year” („Az év traktora”) zsűrije 23 európai ország egy-egy szakfolyóiratának képviselőjéből áll, Magyarországot 2006 óta a Mezőgazdasági Technika képviseli.

Az aktuális szám tartalomjegyzéke
MT: 32. Bábolnai Gazdanapok – az OMÉK társrendezvénye1
Dr. Tóth László: A jövő ígéretes technológiája az e-mobilitás2
Dr. Hajdú József: Mi újság8
Dr. Hajdú József: Gépek a világban10
Gaál Katalin – Erdeiné Dr. Késmárki-Gally Szilvia: Alternatív üzemanyagok hasznosításának lehetőségei Magyarországon12
Dr. Hajdú József: Big Six 2018 – A világ piacvezető hat legnagyobb mezőgépgyártójának 2018. évi gazdálkodási mutatói14
Dr. Hajdú József: CNHI XPower/Zasso – Gyomirtás nagyfeszültséggel18
MT: Miért előnyös a letolás – Fliegl ASW letolótechnika20
Dr. Hajdú József: Száraprítás késes hengerekkel21
Dr. Husti István: Robot vagy robot? – A robotizáció térnyerése a mezőgazdaságban26
Dr. Hajdú József: Megoldások köves talajok kőtelenítésére30
Dr. Stieber József: A G-35-GS-35 típusú mezőgazdasági traktorok és traktormotorok fejlesztésének története 1952-1956 (2. rész)32
Dr. Gockler Lajos: Öntözés a mezőgazdaságban 2018-ban37
Réz Gyula: Volt egyszer egy nemzetközi szántógépbemutató Mezőhegyesen és Galántán44