A Növényvédelem havonta megjelenő folyóirat, 2018-ban a 79., újraindítása után az 54. évfolyamába lépett. Az Agrárminisztérium tudományos lapja, felelős kiadója a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., kiadója a Környezetbarát Növényvédelemért Alapítvány, együttműködő partnere az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézete, nyomdai munkáit az Agroinform Kiadó és Nyomda Kft. végzi.

A Növényvédelem hazánkban ma már a szakterület egyetlen, magyar nyelven, havonta megjelenő tudományos lapja. Tudományos cikkei a magyar nyelvű összefoglalón kívül angol nyelvű összefoglalóval jelennek meg.

A szerkesztőbizottság fontosnak tartja az új kutatási eredményekkel, a betelepülő, behurcolt fajok elterjedésével, életmódjával, továbbterjedésük megelőzésével kapcsolatos cikkek közreadását, felhívni a figyelmet a károsítók elleni környezetkímélő eljárásokra, valamint egy-egy termesztett növény védelmével részletesen foglalkozni.

A folyóirat célközönsége: növényvédő szakemberek, növényorvosok, kutatók, egyetemi, főiskolai oktatók, hallgatók, gazdálkodók. A megrendelők zöme növényvédő szakember, ezért a lapban közölt információk az ő közvetítésükkel számos termelőhöz, gazdálkodóhoz eljutnak.

Az aktuális szám tartalomjegyzéke
Gyeraj András – Pálinkás Zoltán – Körösi Katalin – Zalai Mihály – Perczel Mihály – Kiss József: A csemegekukorica integrált védelme49
NV: A Magyar Növényvédelmi Társaság kitüntetettjei 2018-ban
NV: Benedek Pál76
NV: Orosz András79
NV: Korányi Dávid81
NV: Glits Márton82
NV: Poós Bernát83
NV: Béres Imre85
NV: Papp Zoltán86
NV: Magyar László87
NV: A Dr. Szelényi Gusztáv Emlékére Alapítvány kitüntetettjei 2018-ban
NV: Lövei Gábor89
NV: Valkóné Schwéger Szabina91
NV: A Magyar Növényvédelmi Társaság Nagy Bálint Emlékérem kitüntetettje 2019-ben
NV: Balázs Klára92
NV: A Magyar Növényvédelmi Társaság oklevelével kitüntetettek 2019-ben
NV: Szarukán István94
NV: Hubai Imre96
NV: Benyák József97
Gribek Dániel: Fejtrágyázás még hatékonyabban – Sükösd térségében már bizonyított a Limus® CL98
Molnár János: Jogszabályfigyelő99